Helm
Het dragen van een helm tijdens de trainingen is verplicht.

Huur skates en beschermingsmiddelen
Speciaal voor beginners en nieuwsgierigen heeft YVG een flinke partij probeerskates. Je kunt dus langskomen zonder dat je skates hebt. Een seizoen lang skates huren kost € 45,00. En helm en ander bescherm-materiaal huren (pols-, elleboog- en kniebeschermers) kost € 12,50 per seizoen.

Transponders
Elke junior wedstrijdlicentiehouder (J, K, P1) met uitzondering van de categorieën Pupillen 2, 3 en 4, is verplicht om bij de landelijke wedstrijden (ook NK) met een eigen transponder te rijden. De transponder dient bevestigd te worden boven de enkel. Rijders dienen zelf een transponder aan te schaffen of te huren bij MyLaps.com. Meer informatie hierover is te lezen op www.knsb.nl.

Wielen en voorschriften diameter
Het sectiebestuur Inline-skaten volgt het reglement van de Europese bond (art. 21.2.c.). Deze bepaalt dat de toegestane wieldiameter voor pupillen 2, 3 en 4 maximaal 90 mm is. De Kadetten en Pupillen 1 mogen maximaal op 100 mm rijden. De maximale toegestane wieldiameter voor masters, senioren en junioren is 110 mm.

Clubkleding

Wij willen iedereen en zeker de wedstrijdrijders aanmoedigen om in clubkelding te rijden. Dit jaar is het dankzij onze sponsoren mogelijk om al een skeelerpakje aan te schaffen voor 50 Euro, met of zonder wedstrijdnummer! Normaal is dit 72 Euro zonder nummer en 77 Euro met nummer.

Je kan het skeelerpakje bestellen bij AVSport in de winkel in Kardinge. Na aankoop stuur je de aankoopbon naar YVG en ontvang je 22 Euro (pakje zonder nummer) of 27 Euro retour (pakje met nummer). Daarnaast zijn er opties voor een zakje op de rug (kosteloos) of een stretch-rits (meerprijs 5 Euro). Vraag AVSport naar alle mogelijkheden. In de winkel zijn ook paspakjes aanwezig om de juiste maat te bepalen. Let op: In 2012 zijn wij overgegaan naar een andere kledingleverancier (Sprinter). De pasvorm van Hunter en Sprinter komen niet overeen. Passen wordt daarom sterk aanbevolen.

 

Op welke wielen mag ik rijden tijdens wedstrijden?

Het sectiebestuur Inline-skaten volgt het reglement van de Europese bond (art. 21.2.c.) en zal er op toezien dat iedereen op de juiste wieldiameter rijdt.

Pupillen 2, 3 en 4 mogen maximaal op wielen met een diameter van 90 mm rijden. Kadetten en pupillen 1 mogen maximaal op wielen met een diameter van 100 mm rijden. Oudere mogen op 110 mm wielen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *