De wedstrijden staan op het schema onder aan de pagina.

Wedstrijden

Op alle wedstrijden zijn altijd meerdere rijders van YVG aanwezig. We hebben altijd een grote YVG-clubtent mee voor de gezelligheid en de bescherming tegen eventueel zon en regen.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden bij het inline-skaten. Hieronder is voor elke soort een korte beschrijving te vinden en verdere informatie over de gang van zaken bij wedstrijden.

Clubwedstrijden

Elk jaar organiseert YVG een aantal clubwedstrijden voor de pupillen, kadetten en junioren die trainen bij YVG. Deze wedstrijden vinden plaats op de trainingstijden op de baan in Ten Boer.

Bij de afsluiting van het seizoen worden clubkampioenschappen gehouden voor iedereen. Aan het eind van het seizoen wordt hierover meer informatie bekend.

Regionale wegwedstrijden: Powerslide competitie Noord

Dit is een competitie voor alle categorieën, die gehouden wordt in het Noorden van Nederland (meestal op woensdagavond). De wedstrijden staan op de wedstrijdkalender op schaatsen.nl en in het schema onder aan de pagina.

De wedstrijden zijn deels wegwedstrijden en dit betekent dat het meestal een rondje door een dorp of een industrieterrein is. De rest van de wedstrijden vindt plaats op skeelerbanen.

Licentie: Voor deze wedstrijden is een (dag-)licentie en transponder verplicht (er zijn transponders aanwezig voor bruikleen). Als je wilt proberen of wedstrijdrijden iets voor jou is, mag je een aantal keer met een daglicentie meedoen (zie Hoe werkt een daglicentie?).

Opgave: Opgeven voor de wedstrijden kan via schaatsen.nl als je een licentie hebt.

Regionale baanwedstrijden: Van Lingen competitie

De Van Lingen competitie bestaat uit een aantal wedstrijden (meestal 6 of 7 per seizoen) voor pupillen 4 t/m de junioren A. De wedstrijden vinden allemaal plaats op skeelerbanen in het Noorden van Nederland (Ten Boer, Medemblik, Haulerwijk, Zwaagwesteinde, Surhuisterveen, Wolvega, Sneek en St. Anna Parochie).

De wedstrijden staan op schaatsen.nl en het schema onder aan de pagina. De wedstrijden zijn altijd op zaterdag 10:00 – ca 14:30 uur, waarbij je in ieder geval om 9:30 uur aanwezig moet zijn. De wedstrijden bestaan uit verschillende onderdelen: tijdrit, puntenkoers, series, inline-wedstrijden etc. Heel gevarieerd en afwisselend!

Licentie: Voor deze wedstrijden is een (dag-)licentie vereist. Een transporder is niet nodig. Net als bij de Powerslide competitie mag je hier ook meedoen met een daglicentie (zie Hoe werkt een daglicentie?).

Opgave: Opgave voor elke wedstrijd moet, net als de andere wedstrijden via schaatsen.nl als je een licentie hebt. Als je gewoon een keer mee wilt doen en je hebt (nog) geen licentie, dan kan dit op de dag van de wedstrijd.

Landelijke baancompetitie

Zoals de naam al zegt is dit een competitie die landelijk is. Hieraan mag je meedoen als je pupil 1 of ouder bent. De wedstrijden vinden door heel Nederland plaats (Heerde, Staphorst, Zeist, Haulerwijk etc). In de kalender op schaatsen.nl en op het schema onder aan de pagina staan ze vermeld. Voor deze wedstrijden is een licentie en een transponder verplicht.

Opgave: Opgeven voor deze wedstrijden kan via schaatsen.nl

NK: Als je meedoet aan de eerste landelijke baan wedstrijden kan je je plaatsen voor het NK. Je moet dan voldoen aan de selectiecriteria van de KNSB.

NK’s

De selectiecriteria voor deelname aan NK’s staan vermeld op de site van de KNSB.

Internationale wedstrijden

Als wedstrijdrijder kan je ook meedoen met internationale wedstrijden. Een wedstrijd in ons eigen land (en ook nog eens dichtbij), waar altijd veel YVG-ers aan de start staan is het Internationaal Weekend in Wolvega/Haulerwijk. Maar ook de Europacups in Heerde en Oostende/Zandvoorde (Belgie) worden drukbezocht door Nederlandse jeugd.

Licentie: Verplicht

Opgave: Europacup

Wil je meer informatie over internationale wedstrijden, neem dan even contact op met jouw trainer.

Hoe werkt een daglicentie?

Wil je kennismaken met het inline-skaten in wedstrijdverband en eens deelnemen? Je kunt via een daglicentie drie keer per seizoen deelnemen en zo ervaren of inline-skaten iets voor jou is. Als je na 3x nog meer wedstrijden wilt rijden, moet je een licentieaanvragen, voordat je aan meer wedstrijden kunt deelnemen.

De kosten van een daglicentie (voor een jeugdwedstrijd €5,00) zijn exclusief het eventuele inschrijfgeld. Deze kosten moeten ter plekke voorafgaand aan de wedstrijd worden voldaan. Rijders die op daglicentie willen deelnemen, dienen zich uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd te melden bij het wedstrijdsecretariaat.

Wanneer heb ik een transponder nodig en hoe schaf ik deze aan?

Alle Masters, Senioren, Junioren, Kadetten, Pupillen 1 zijn verplicht om in de landelijke wedstrijden (inclusief het NK) met een eigen transponder te rijden. De transponder dient bevestigd te worden boven de enkel. Er worden geen transponders in bruikleen verstrekt. Rijders dienen zelf een transponder aan te schaffen of te huren via mylaps.com: MyLaps webshop.

Hoe krijg ik rug- en beennummers?

Als je een licentie aanvraagt, krijgt je eenmalig een stoffen set gratis toegestuurd. Natuurlijk kan je altijd meerdere sets (na)bestellen tegen kostprijs. Neem in dat geval contact op met Greet Fikse van de KNSB (G.Fikse@KNSB.nl) o.v.v. je naam en je licentienummer.

Evenementen programma      

Datum Wedstrijd Locatie
2 april Open dag Ten boer
8 april Van Lingen Zwaagwesteinde
7 – 9 april Europacup Lagos
15 april Landelijke Baan (jeugd & senioren) Haulerwijk
15 – 17 april Europacup Trois Piste
19 april Powerslide Haulerwijk
22 april Van Lingen Heerenveen
21 – 23 april Europacup Geisingen
29 april Van Lingen Ten Boer
28 – 30 april Europacup Gross-Gerau
6 – 7 mei Europacup Heerde
11 mei Clubwedstrijd Ten Boer
13 mei Landelijke Baan (jeugd & senioren) Heerenveen
12 – 14 mei Europacup Mechelen
17 mei Powerslide Alteveer
20 mei Landelijke Baan (jeugd) Purmerend
19 – 21 mei Europacup Gera
24 mei Landelijke Baan (senioren) Medemblik
2 – 4 juni NK Baan/Weg Heerenveen/Wolvega
3 – 5 juni Europacup Wörgl
7 juni Powerslide Surhuisterveen
10 juni Van Lingen Haulerwijk
11 juni NK Marathon Arnhem
17 juni TT Skate TT Circuit, Assen
21 juni Powerslide Baflo
23 – 25 juni Internationaal Weekend Wolvega/Haulerwijk
1 juli Pupillentoernooi Nijeveen
5 juli Powerslide Nyelamer
8 juli Van Lingen St. Anneparochie
15 juli Landelijke Baan (jeugd) Almere
22 juli Van Lingen Sneek
22 juli Landelijke Baan (senioren) Purmerend
26 juli Landelijke Baan (senioren) Nijeveen
29 juli Landelijke Baan (senioren) Zwaagwesteinde
11 – 13 augustus Europacup Flanders Grand Prix
2 september Landelijke Baan (jeugd) Zwaagwesteinde
6 september Powerslide Alteveer
9 september Van Lingen Surhuisterveen
16 september Van Lingen Wolvega
17 september Powerslide Usquert
23 september Van Lingen Medemblik

1 Comment

  1. […] informatie over alle wedstrijden voor de jeugd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *