Lente begint met..inline-skaten
april 2, 2017

YVG C- pupil Britt van den Hoven won vorige week in Enschede de wintertriathlon Twente in de categorie tot 12 jaar.
Kort daarvoor had ze ook al de wintertriathlon Groningen gewonnen in dezelfde categorie, beide keren zowel bij de meisjes als de jongens.
Vooral in Enschede deed veel jeugd mee van schaatsverenigingen uit de buurt, dus de YVG kleuren vielen weer in positieve zin op.
Het verschil tussen een gewone triathlon en de wintertriathlon is dat het schaatsen in plaats van zwemmen komt. Ideaal dus voor geoefende schaatsers.
Britt doet in de zomer fanatiek aan triathlon en schaatst in de winter lekker bij YVG. Heel leuk dus dat in maart beide hobby’s samenkomen in de vorm van een wintertriathlon.
Het was voor Britt de derde achtereenvolgende keer dat ze won in Groningen en ze was, na een 3e plaats twee jaar geleden, voor de tweede achtereenvolgende keer winnares in Enschede.
Helaas nu even een tijdje niet meer naar Kardinge, aldus Britt, maar op 18 juni is er bij Kardinge de Speedman. Vooral voor kinderen is dat een hele leuke zomertriathlon waar je een keigoede conditie van krijgt. Dus wie weet tot dan….

AJE-20170325-01154

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *